12
Ιουλ
2017

ΚΡΗΤΗ | 5 Μαθήματα Σύγχρονης Aποτελεσματικής Εκπαίδευσης Παιδιών από την Μαρία Ζαφρανά στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

sigxroniekpaideysipaidiwn2017

ΚΡΗΤΗ | 5 Μαθήματα  Σύγχρονης Aποτελεσματικής Εκπαίδευσης Παιδιών από την Μαρία Ζαφρανά στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

 

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο διευρύνοντας την δράση του και στον χώρο της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, καθιερώνει κύκλο μαθημάτων σύγχρονης εκπαίδευσης που βασίζεται στα ευρήματα των Νευροεπιστημών για τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου και στις επιπτώσεις αυτών των γνώσεων στη μάθηση και την εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα σχεδίασε για το Α.Λ.Π. η Κα Μαρία Κάτσιου-Ζαφρανά, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Επιστημονική Σύμβουλος της πρότυπης Σχολής Ζαφρανά στην Θεσσαλονίκη, όπου επί 18 χρόνια εφαρμόζει το παραπάνω σύστημα με διεθνώς αναγνωρισμένη επιτυχία. Μάλιστα, η Σχολή Ζαφρανά το 2014 αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το καλύτερο σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα και ως ένα από τα καλύτερα, σύγχρονα σχολεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευαίσθητους  εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς  που αναζητούν σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης παιδιών που θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν τόσο στο νοητικό, όσο και στον συναισθηματικό τομέα, με αποτέλεσμα να είναι ευτυχισμένα και επιτυχημένα στην ζωή τους.

Η εκπαίδευση αυτή που στηρίζεται στα ευρήματα των Νευροεπιστημών, είναι η πλέον σύγχρονη και εγγυημένη μέθοδος για την επίτευξη των παραπάνω.

 

Στόχος

Ο στόχος της εκπαίδευσης αυτής  είναι να ανακαλύψει και να αναπτύξει τις  δυνατότητες  και τα ιδιαίτερα χαρίσματα του κάθε παιδιού.

Να τα μάθει να αντλούν ικανοποίηση από την ζωή, να ενθαρρύνει την κοινωνική ευθύνη τους, να προωθήσει την δημιουργικότητα τους και γενικά να τα βοηθήσει να μετατρέψουν τις δυνατότητές τους σε ικανότητες.

Να τα βοηθήσει να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές καταστάσεις της ζωής και να τους μάθει πώς να επιτυγχάνουν θετικά αποτελέσματα.

Η αποτελεσματική αυτή εκπαίδευση παρέχεται από εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς, ικανούς  να προαγάγουν τη δημιουργικότητα, την φαντασία, την καινοτομία, το ρίσκο με υπευθυνότητα και την κριτική σκέψη των παιδιών.

Τα μαθαίνουν  να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους, να έχουν καθαρή σκέψη, να λύνουν προβλήματα με βάση προηγούμενες εμπειρίες, να θέτουν σωστά ερωτήματα  και να επιτυγχάνουν υψηλούς στόχους, να είναι καλοί ακροατές και να διαχειρίζονται την παρορμητικότητά τους.

Καλλιεργούν στα παιδιά  την ενσυναίσθηση, την ομαδικότητα, τον αλτρουισμό, και τα μαθαίνουν  να ανταλλάσουν απόψεις, να υποχωρούν για το καλό του συνόλου, να συμμορφώνονται  με κανόνες, να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και να μην σταματήσουν να μαθαίνουν, παραμένοντας έτσι παραγωγικά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας σε όλη τους την ζωή.

 

Διδάσκοντες

Αυτά και άλλα πολλά βασισμένα στην επιστήμη της λειτουργίας και ανάπτυξης του εγκεφάλου θα διδαχτούν οι συμμετέχοντες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς, από την Μαρία Κάτσιου-Ζαφρανά, Ομότιμη Καθ. Ψυχολογίας Α.Π.Θ. που σχεδίασε το παραπάνω πρόγραμμα για το Α.Λ.Π.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση επιμόρφωσης. Επίσης θα πάρουν σημειώσεις των μαθημάτων και δώρο το βιβλίο «Εγκέφαλος και ανάπτυξη» της Μαρίας Κάτσιου-Ζαφρανά.

 

Διάρκεια & κόστος προγράμματος

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη, ώρες 17:00 έως 21:00 (με διάλειμμα 30΄) στην αίθουσα ΛΕΚΤΟΡΙΟ, Μίνωος 31, Χανιά.
Το κόστος και για τα 5 μαθήματα είναι 100 ευρώ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

 

Τρόπος εγγραφής

1) Συμπλήρωση της on-line Αίτησης Εγγραφής (δείτε πιο κάτω).

2) Καταβολή αξίας εγγραφής (100 €) στα στοιχεία:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBΑΝ: GR56 0172 7650 0057 6508 4559 576
Δικαιούχος: ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Στο πεδίο «Αιτιολογία» θα πρέπει να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο σας και η λέξη «ΚΡΗΤΗ» (π.χ. Μαρία Παπαδοπούλου Κρήτη).
Μετά την επιβεβαίωση της κατάθεσης σας θα λάβετε ειδικό SMS στο κινητό σας.

Περισσότερες πληροφορίες: info@alp.gr και στο τηλ.: 6936492842.

 

Αίτηση Εγγραφής
Ονομα* (ΚΕΦΑΛΑΙΑ μόνο – απαραίτητο) Επώνυμο* (ΚΕΦΑΛΑΙΑ μόνο – απαραίτητο)

Κινητό τηλέφωνο * (απαραίτητο)

Email * (απαραίτητο)

Επάγγελμα

ΣχόλιαΜε την αποστολή της αίτησης δηλώνω ότι αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το